torsdag 10 mars 2011

KARDEMUMMAMUFFINS

Bara muffins. Inget jox, inget krångel. Ibland kan det blir för mycket av det goda & muffins tycker jag är sån där typisk grej som idag känns lite "over the top". Därför - ett recept på kardemummamuffins; ingen frosting, ingen dekoration, bara muffins rätt & slätt. Garneringen kan man dessutom göra hur man vill med.

KARDEMUMMAMUFFINS
Ingredienser:
75g smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk NYSTÖTT kardemumma 
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk


Garnering:
3/4 dl hasselnötter
1/2 tsk nystött kardemumma


Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg & socker vitt & pösigt.
3. Blanda ihop resterande torra ingredienser.
4. Vänd ner smör & mjölblandning i äggsmeten. Försiktigt. Slutligen mjölken.
5. Fyll muffinsformar till 3/4. Stö över garneringen & in i ugnen på 200 grader i kanske 12-15 minuter.

 
Tycker man att de blir för osöta kan man strö överlite florsocker. Då kommer kardemummasmaken fram & blir tydligare.

1 kommentar:

  1. Kardemumma är klassiskt och mumma för magen! Favoriter!

    SvaraRadera