tisdag 26 april 2011

CHEDDAROSTPAJ MED PÄRON & RUCOLA

Medan sambon är bortrest passar jag på med mina favoriter, både fisk å kyckling å annat som han inte gillar. Middag idag blev paj. En god paj. Men likväl en paj som inte sambon gillar pga att den innehåller sött & salt... 2 saker man inte ska blanda enligt honom.

Detta är iaf till er som är som jag, som visst tycker att man kan & ska blanda.



CHEDDAROSTPAJ MED PÄRON & RUCCOLA

Ingredienser paj:
3 dl mjöl
125 g smör
1 krm salt
Fyllning:
200 g cheddarost
4 ägg
2 dl mellanmjölk
salt, peppar
1/2-1 päron
Tillbehör:
Rucola
Flytande honung

Gör så här:
1. Kör mjöl, salt & smör till en smidig deg i matberedaren eller nyp ihop den för hand. Tryck ut i en form, gärna med löstagbar kant. Förgrädda i 12 minuter i 200 grader.
2. Riv osten grovt. Vispa ihop ägg, mjölk, salt & peppar. Blanda sedan ner osten. Häll i pajskalet.
3. Skiva päronhalvan/päronet & lägg på pajen. Grädda ca 20 minuter tills äggstanningen har stannat.
4. Låt pajen svalna innan du skär upp den. Servera med honung & rucola.



Detta recept hittade jag i en mattidning där de rekommenderade den till en adventsbjudning med plockrätter. Jag äter den dock som den är, varm som kall eller som tillbehör till kött. Sommar, höst, vår eller vinter. Gott oavsett.

4 kommentarer:

  1. så otroligt obeskrivligt god paj!!! denna måste alla testa

    SvaraRadera
  2. Oj, så annorlunda med frukt i ostpaj...Men jag tror definitivt på detta recept, för ost och päron tycker ju faktiskt om varann! Ännu ett måste prova :-)

    SvaraRadera
  3. Och fotot är helt fantastiskt! Snacka om aptitretande!

    SvaraRadera
  4. Mycket god paj , gärna med vit kall glög.

    SvaraRadera