Jag är ingen vegetarian. Tvärt om gillar jag en god köttbit men ibland är det skönt för kroppen att vara utan & bra för miljön ska det ju också vara.
COUSCOUS MED GRILLAD HALLOUMI & GRÖNSAKER
Ingredienser:
Couscous för 4 personer
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning halloumi
2 paprikor
1 förpackning småtomater
Olivolja
Flingsalt/peppar
Röd lök
Gör så här:
1. Koka coucousen enligt anvisningarna fast tillsätt en buljongtärning i vattnet.
2. Skär halloumi, paprikorna, & tomaterna i mindre bitar. Lägg detta på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite olivolja & tillsätt flingsalt & peppar efter tycke & smak.
3. Grilla detta i ugnen, 225 grader (grilläge) ca 15 minuter.
4. Servera med couscous, röd lök & kanske en sallad till.
MUMS!
Ett bra & ganska oprecist recept att ha i gömmorna. Just att det är så oprecist är bra för det här är ju en sådan rätt där man tager det man haver eller lägger till det man gillar. I orginalreceptet vill jag minnas att det är lite örtkryddor inkastade i ugnen tillsammans med citronskivor. Detta har jag tagit bort dels för att jag har detta sällan hemma & för att jag inte tyckte att det förhöjde smaken. Med andra ord, experimentera gärna!
Tack för dina uppmuntrande tillrop! Jag tycker att jag själv har blivit bättre på att experimentera, slänga i lite av varje som jag har hemma i olika recept. Det är både kul och utvecklande. Så inbjudande detta ser ut och dina foton är superba! Jag får jättemycket inspiration även av dina bilder. Heja!
SvaraRadera