torsdag 7 april 2011

COUSCOUS MED GRILLAD HALLOUMI & GRÖNSAKER

Jag är ingen vegetarian. Tvärt om gillar jag en god köttbit men ibland är det skönt för kroppen att vara utan & bra för miljön ska det ju också vara.

COUSCOUS MED GRILLAD HALLOUMI & GRÖNSAKER

Ingredienser:
Couscous för 4 personer
1 tärning grönsaksbuljong
1 förpackning halloumi
2 paprikor
1 förpackning småtomater
Olivolja
Flingsalt/peppar
Röd lök

Gör så här:
1. Koka coucousen enligt anvisningarna fast tillsätt en buljongtärning i vattnet.
2. Skär halloumi, paprikorna, & tomaterna i mindre bitar. Lägg detta på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite olivolja & tillsätt flingsalt & peppar efter tycke & smak.
3. Grilla detta i ugnen, 225 grader (grilläge) ca 15 minuter.
4. Servera med couscous, röd lök & kanske en sallad till.
MUMS!

Ett bra & ganska oprecist recept att ha i gömmorna. Just att det är så oprecist är bra för det här är ju en sådan rätt där man tager det man haver eller lägger till det man gillar. I orginalreceptet vill jag minnas att det är lite örtkryddor inkastade i ugnen tillsammans med citronskivor. Detta har jag tagit bort dels för att jag har detta sällan hemma & för att jag inte tyckte att det förhöjde smaken. Med andra ord, experimentera gärna!

1 kommentar:

  1. Tack för dina uppmuntrande tillrop! Jag tycker att jag själv har blivit bättre på att experimentera, slänga i lite av varje som jag har hemma i olika recept. Det är både kul och utvecklande. Så inbjudande detta ser ut och dina foton är superba! Jag får jättemycket inspiration även av dina bilder. Heja!

    SvaraRadera