söndag 24 april 2011

VÄSTERBOTTENSLAX

Fear Factory visar just en kvinna som stoppar in en tarantel, täckt med maskslem, i munnen. Var kommer detta behov av att se andra människor göra äckliga saker? Och varför utsätta sig för detta? Pengar gör inte saken mer attraktiv.

Lax är iaf gott, & nyttigt... vilket jag inte tror att tarantlar är.



VÄSTERBOTTENSLAX

Ungefärliga ingredienser:
1 bit lax (500 g anv jag mig av denna ggr)
2 dl creme fraiche
150 g västerbottensost (eller annan smakrik ost)
Salt, citronpeppar

Gör så här:
1. Lägg laxbiten i en ugnsfast form. Salta & peppra. Denna ggr hade jag inte citronpeppar hemma, däremot några ekologiska citroner. Därför rev jag skalet av en & strödde över.
2. Blanda creme fraiche med riven VB-ost. Häll denna blandning över  fisken.
3. Baka i ugnen i 200 grader till laxan är klar. Cirka 20 minuter brukar det ta men det beror ju lite på hur stor & tjock biten är.
4. Servera med potatis & en sallad.
Tripp


Trapp











Trull











En bra sak med detta recept är att det går att variera. Jag har provat byta lax mot torsk, kryddad creme fraiche funkar likaså, samt andra ostsorter. Använd fantasin! :)

1 kommentar:

  1. Jag blir heller aldrig trött på denna maträtt, hur mumsigt som helst!

    SvaraRadera