Lax är iaf gott, & nyttigt... vilket jag inte tror att tarantlar är.
VÄSTERBOTTENSLAX
Ungefärliga ingredienser:
1 bit lax (500 g anv jag mig av denna ggr)
2 dl creme fraiche
150 g västerbottensost (eller annan smakrik ost)
Salt, citronpeppar
Gör så här:
1. Lägg laxbiten i en ugnsfast form. Salta & peppra. Denna ggr hade jag inte citronpeppar hemma, däremot några ekologiska citroner. Därför rev jag skalet av en & strödde över.
2. Blanda creme fraiche med riven VB-ost. Häll denna blandning över fisken.
3. Baka i ugnen i 200 grader till laxan är klar. Cirka 20 minuter brukar det ta men det beror ju lite på hur stor & tjock biten är.
4. Servera med potatis & en sallad.
Tripp |
Trapp |
Trull |
En bra sak med detta recept är att det går att variera. Jag har provat byta lax mot torsk, kryddad creme fraiche funkar likaså, samt andra ostsorter. Använd fantasin! :)
Jag blir heller aldrig trött på denna maträtt, hur mumsigt som helst!
SvaraRadera