söndag 17 april 2011

KRÄMIG ROSTBIFFSPASTA

Världens godaste pastasås? Det kan faktiskt vara så. Dessutom innehåller den endast ett fåtal ingredienser vilket gör den enkel att laga & att inhandla.

Ingredienserna tillför även alla något för konsistensen. Sockerärtorna är krispiga & knapriga, rostbiffen ger tuggmotstånd & är fyllig, den grillade paprika står för det mjuka medan creme fraichen gör det hela krämigt.



KRÄMIG ROSTBIFFSPASTA
4 pers

Ingredienser:
150 g tunnt skivad rostbiff
1 burk grillad paprika i olja (jag brukar använda Zeta)
1 förpackning sockerärtor
3 dl creme fraiche
Pasta

Gör så här:
1. Strimla rostbiffen. Ansa & strimla sockerärtorna.
2. Låt paprika rinna av lite men spara 2 msk av oljan. Skär ev paprikan i mindre bitar.
3. Koka pastan.
4. Stek rostbiff & sockerärtor i oljan från paprikan. Krydda med salt & peppar. Tillsätt paprikan. Blanda i creme fraiche. 
5. Servera

Mängderna i receptet går att variera efter tycke & smak. Grundreceptet ser inte ut som ovan utan detta är vad jag gillar. Ljuvligt är det iaf.

1 kommentar:

  1. Tack SNÄLLA för att du påminde mig om detta recept! Det är så GOTT! Det blir minsann min påskamat det! :-)

    SvaraRadera