tisdag 19 april 2011

KARDEMUMSIGA KAKOR

Kakan bara jag gillar!? Första ggr jag bakade dessa små kakor tyckte jag att de var mediokra, för att uttrycka mig snällt. Sedan dess har jag inte kunnat få dessa ur mitt huvud. Så förra veckan testade jag igen. Denna ggr med riktig nystött kardemumma. Jag tillsatte även lite Fairtrade vaniljsocker så de blev lite sötare. Och mums vad goda de blev... tycker jag. Sambon hurrade inte & jag fick inga stående ovationer på jobbet heller. Jag hävdar dock att dessa är helt underbara, speciellt om man gillar kardemumma, som jag.



KARDEMUMSIGA KAKOR
ca 40 st

Ingredienser:
150 g smör
1/2 dl socker
2 tsk nymalen kardeumma (& kanske lite extra)
3 1/2 dl mjöl

Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten

Gör så här:
1. Rör socker & smör vitt & poröst. Tillsätt kardemumma & mjöl & rör till en jämn smet.
2. Klä en långpanna, 26 ggr 35 cm, med bakpapper. Bred ut smeten i långpannan.Här måste jag iaf använda fingrarna för att trycka ut smeten då det är en kakdeg, inte en sockerkaksdeg.
3. Grädda mitt i ugnen; ca 12 minuter, 200 grader.
4. Skär den varma kakan i rutor. Låt svalna.
5. Glasyr: Rör ut vattnet droppvis i florsockret till en trögflytande glasyr. Ringla den över kakorna.


1 kommentar:

  1. Ooh så vackert! Jag borde väl inte klaga, men tänk om mina arbetskompisar presenterade gottis på samma sätt som du (istället för sunkiga tårtor, torra sockerkakor mm)! Mums! Och kardemumma som är så skönt för lilla maggen...

    SvaraRadera