lördag 21 januari 2012

HELSTEKT FLÄSKFILÉ

Åh vad jag är stolt över mig själv. Det här året har jag som mål att testa fler recept, men mer specifikt klassiska recept. Jag har redan hunnit med 2 av dessa, även om de liknar varandra. Helstekt fläskfilé & helstekt oxfilé. Det senare av dessa två har jag redan lagt ut. Så här kommer det andra.

HELSTEKT FLÄSKFILÉ
antal portioner beror på storleken på filén

Ingredienser:
Fläskfilé
Kryddor eller marinad

Gör så här:
1. Marinera eller krydda köttet. Om du marinerar, gör det gärna några timmar innan du ska använda köttet.
2. Hetta upp en stekpanna. Den ska vara riktigt varm.
3. Bryn filén i den heta pannan. Sänk sedan värmen & låt den eftersteka till den har en innertemperatur på 72 grader.
4. Lägg filén i aluminumfolie & låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den.

Servera med något gott till!

I pannan!


Problem som kan uppstå, dvs trasig termometer.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar