fredag 6 januari 2012

RÅSTEKT POTATIS

Detta valde vi som tillbehör till vår huvudrätt, nyårsafton 2011. I mitt fall är denna rätt fylld med minnen. En period i mitt liv, kring tonåren, lagade jag ofta den tillsammans med min farmor. Det var länge sedan jag försökte mig på denna rätt men den är enkel & god! Därför kommer den att återkomma i min matlagning under 2012.


RÅSTEKT POTATIS
4 portioner

Ingredienser:
8-10 stora potatisar
salt
smör
vitlök

Gör så här:
1. Skala potatisen & skär den i små fyrkanter.
2 Stek den i omgångar i en stekpanna med smör.
3. Häll ner i en smord, ugnsfast form. Salta!
4. Blanda smör & pressad vitlök. Fördela detta över potatisen i formen. Hur mycket vitlök eller smör du vill ha beror på hur "stark" vitlökssmak du vill ha.
5. Ställ in i ugnen på 200 grader tills potatisen är klar. Smaka av så känner du när den är redo.

2 pannor för att öka farten är aldrig fel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar