Som vanligt blir måtten lite flytande men det beror ju på hur mycket man själv vill ha av vissa saker. Ju mindre korv desto bättre tänker jag medan andra kanske vill att grytan ska vara köttig värre. Förstår ni hur jag tänker?
MATMONSTRETS KORVGRYTA
Ingredienser:
Kryddig korv efter behag (jag valde med högt köttinnehåll)
Salami
Krossade tomater
Vatten
Köttbuljong
Matlagningsgrädde
1 gul lök
salt & peppar
2 små majsburkar lr 1 stor
Gör så här:
1. Hacka löken & fräs den i smör.
2. Skär korven & salamin i mindre bitar & tillsätt detta i pannan.
3. Tillsätt en burk krossade tomater. Vi använde 400 gram. Tillsätt även lite vatten & 1/2 buljongtärning (smaka av om du vill ha mer) samt salta & peppra efter behag.
4. Låt det koka ihop & håll sedan i lite matlagningsgrädde för en fylligare smak samt majskornen för nyttighetens skull.
5. Servera med ris & sallad.
Jag är inte heller särskilt förtjust i korvgrytor, men det här ser ut som ett gott recept ifall man vill bjuda på just en sådan, t ex en enkel lunch med någon som man vet gillar korv. Tack för det!
SvaraRadera