fredag 27 januari 2012

MATMONSTRETS KORVGRYTA

På sambons begäran gjorde vi korvgryta förra veckan. Jag gillar inte korv speciellt & jag gillar ännu mindre min gryta men för att vara just en kombination av dessa två blev maträtten ändå ätbar. Sambon gillade den desto mer & slukade den med hull & hår. Rester & allt.

Som vanligt blir måtten lite flytande men det beror ju på hur mycket man själv vill ha av vissa saker. Ju mindre korv desto bättre tänker jag medan andra kanske vill att grytan ska vara köttig värre. Förstår ni hur jag tänker?



MATMONSTRETS KORVGRYTA

Ingredienser:
Kryddig korv efter behag (jag valde med högt köttinnehåll)
Salami
Krossade tomater
Vatten
Köttbuljong
Matlagningsgrädde
1 gul lök
salt & peppar
2 små majsburkar lr 1 stor

Gör så här:
1. Hacka löken & fräs den i smör.
2. Skär korven & salamin i mindre bitar & tillsätt detta i pannan.
3. Tillsätt en burk krossade tomater. Vi använde 400 gram. Tillsätt även lite vatten & 1/2 buljongtärning (smaka av om du vill ha mer) samt salta & peppra efter behag.
4. Låt det koka ihop & håll sedan i lite matlagningsgrädde för en fylligare smak samt majskornen för nyttighetens skull.
5. Servera med ris & sallad.

Jag kan inte säga MUMS så jag nöjer mig med Smaklig måltid istället!

1 kommentar:

  1. Jag är inte heller särskilt förtjust i korvgrytor, men det här ser ut som ett gott recept ifall man vill bjuda på just en sådan, t ex en enkel lunch med någon som man vet gillar korv. Tack för det!

    SvaraRadera