onsdag 4 januari 2012

SNITTAR MED RÖKT REN & PEPPARROTSVISP

Till fördrinken på nyår brukar jag & sambon alltid göra dessa snittar. De är goda & jag tror att kombon räknas som någon sorts klassiker i tilltuggs-sammanhang.


SNITTAR MED RÖKT REN & PEPPARROTSVISP
4 pers

Ingredienser:
2 tunnbröd
phildelphiaost
8 skivor rökt ren eller älg
pepperrotsvisp
(ev små salladsblad)

Gör så här:
1. Bre philadelphiaost på de två tunnbröden.
2. Lägg ut den rökta renen/älgen på tunnbröden. Här kan du ev lägga på små, tunna salladsblad om du vill ha lite grönt i rullarna.
3. Rulla ihop dem från långsidan till rullar.
4. Skär rullen till små snittar. Lägg dem på ett fat & toppa dem med pepparrotsvisp.
Matmonstret  - alltid där då det serveras gott!

Oskurna rullar.

2 kommentarer:

  1. De här snittarna minns jag alltför väl och de är dundergoda! Till din mormors lilla 80-årsträff bjöds på fem olika "småsaker" med olika sorters dricka till. Det är ett roligt och gott sätt att umgås med små munsbitar till, även om det tar lite tid att pilla ihop. Det är klart värt "besväret"!

    SvaraRadera
  2. Och vilken fabulous dukning sen!

    SvaraRadera