lördag 7 januari 2012

SMÖRDEGSINBAKAD OXFILÉ

Köttet vi fick tag i denna gång var rikigt fint. Kanske bidrog det till att denna rätt blev underbart god... eller så är den kanske det oavsett. Vi ska testa fler gånger i alla fall.

Ser inte mycket ut för världen men Mmmmmmmm!
SMÖRDEGSINBAKAD OXFILÉ

Ingredienser:
oxfilé
1 stor smördegsplatta
västerbottensost
ev någon smaksatt färskost
salt
peppar
1 äggula

Gör så här:
1. Ta fram köttet ur kylen & låt det bli rumstempererat.
2. (Om du har ett Matmonster hemma - låt henne eller honom få smaka lite.) Bryn köttet i en het stekpappa. Salta & peppra köttet. Var inte rädd för saltet, en oxfilé är ju tjock.
3. Lägg ut smördegsplattan på ett bakplåtspapper. Strö vb-ost på plattan. Klick ev ut lite färskost på plattan. Vi testade med taco-smak.
4. Lägg köttet på plattan. Strö vb-ost ovanpå köttet. Baka in köttet i smördegen. Kläm ihop skarvarna ordentligt.
5. Vispa upp ägget & pensla det på plattan.
6. Sätt i en termometer i köttet. Sätt sedan in köttet i ugnen, 225 grader i ca 20-35 minuter. Köttet ska ha en innertemperatur på 58-60 grader.
7. Låt köttet vila i några minuter innan uppläggningen innan du skär i köttet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar