Oj, oj, oj! Något av det godaste jag ätit. Till hälften egenkomponerad, om jag får tillåtelse att skryta. Gillar ni kardemumma & får till den där fondant-krämiga mitten så vågar jag nästan lova att du inte blir besviken. En fördel med dessa är att du kan förbereda dem långt innan du tillagar dem i ugnen.
VIT CHOKLADFONDANT MED SMAK AV KARDEMUMMA
4 portioner
Ingredienser:
50 g smör
100 g choklad
3 msk mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 tsk nykrossad kardemumma
2 ägg
Tillbehör:
1 granatäpple (kärnorna)
creme fraiche
vanillinsocker
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan & låt chokladen smälta ner i smöret.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma & salt. Rör ner det i chokladblandningen.
4. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
5. Häll ner smeten i smorda & mjölade portionsformar, alternativt stora muffinsformar.
6. Förvara i frys fram till gräddning, minst 2 timmar i frys innan dock. Ta fram 1 timme innan gräddning.
7. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader, 9-10 minuter.
8. Ta ut ur ugnen, vänta 1 minut innan du stjälper upp dem på fat.
9. Servera med granatäpplekärnor samt creme fraiche blandat med lite vanillinsocker.
Innan ugnen! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar